Използване на Jabber като корпоративна система за комуникация

Какво е Jabber?

Aко трябва да се позовем на Уикипедия, то Jabber (джабер) е протокол за моментни съобщения и съобщения за състояние, оформен като свободен стандарт, базиран на XML.

Джабер е името на свободната и сигурна алтернатива на услуги като Skype, ICQ, MSN, AIM, която за разлика от другите споменати, не зависи от една компания.

Предимства

Ето и какви са предимствата му за бизнеса:

– Отворен стандарт, което позволява интеграцията му и адаптацията му във всеки бизнес. Към момента има хиляди приложения, започвайки от използването му за развлекателни игри, през система за обмен на информация за позициониране, до система за много сигурна корпоративна комуникация

– Независимост от Интернет – Можете да използвате такова решение без значение дали сте вързан към Интернет – идеален е за вътрешно-фирмена комуникация

– Сигурност – могат да се използват всичко модерни криптографки техники, за да защитите комуникацията си. Освен всичко друго, вие контролирате начина и най-важното каналите за преминаване на съобщенията – няма причина за изтичане на информация.

– Разширяем – можете да го използвате с вашия LDAP сървър, със вашия Asterisk, с вашата CRM система или с каквото поискате. Можете да си нашишете собствен начин на използване – например да извикаме всички потребители от отдел Маркетинг на съвещание. А защо не и да интегрираме Календара, който ползваме с него, за да ни оповестява за срещи…

Използване на Jabber в една компания

Представете си, че имате нужда от ваша собствена система за вътрешна комуникация, която може да бъде и отворена за ваши клиенти и партньори.

Представете си, че само с 2 клика на мишката, можете да извикате на заседание цялата фирма или определен отдел.

Представете си, да нямате Интернет в офиса, но комуникациите да не спират да работят.

Представете си един ден skype или icq да ги няма на пазара, а вашата комуникация да работи повече от перфектно.

Представете си един много сигурен начин за обмен на информация, базиран на последните криптографски стандарти и технологии.

Представете си една чудесна поддръжка на основния ви канал на комуникация

Please follow and like us:
error

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *